//

У Римі виступив український молодіжний хор ім. Михайла Вербицького з Перемишля


«Михайло Вербицький – український Верді. Він один з кращих музичних авторів – романтичний та фантастичний. На жаль про його багатогранну творчість в Україні й у світі знають недостатньо», – каже про композитора державного гімну Ольга Попович, керівник молодіжного хору ім. Вербицького з міста Перемишля (Польща). 25 вересня 2011 року два десятки дівчат та хлопців, членів колективу, взяли участь в недільній Літургії храму Святої Софії в Римі.

 

 

Хор з Перемишля приїхав до Вічного міста з метою паломництва, бо напередодні власного ювілею – 20-ліття виникнення, хористи прагнуть відвідати святі римські місця. Також на середу, 28 вересня 2011 року, запланована аудієнція у Святішого Отця Венедикта XVI.

 

 

Заснований 1992 року співочий колектив спершу діяв при перемиській українській школі. З 2005-го працює в Центрі культурних ініціатив «Митуса». За роки існування побував у багатьох містах України та Польщі, а також решти світу: Австрії, Чехії, Словаччини, Данії, Німеччини... Репертуар молодіжного хору імені Михайла Вербицького різноманітний: народні пісні, класика та передовсім духовна музика.

 

 

«Незалежно від того, де ми живемо – чи в Італії, а чи в Польщі – ми всюди є українцями. Особливо знаменно, коли своїми голосами служать Богові молоді люди. Адже, щоб співати кілька хвилин, потрібно провести безліч годин репетицій. І це непросте служіння нині так натхненно й фахово виконує юнь», - зауважив у вітальному слові на честь хору священик храму Святої Софії, о. Василь Кулиняк.

 

 

Джерело: УГКЦ