//

У Римі відбувався навчально-формативний курс "Напрямки душпастирської опіки еміграції"

У Римі з 4 по 8 липня ц.р. відбувався навчально-формативний курс "Напрямки душпастирської опіки еміграції", організований Фундацією «Мігрантес» Єпископської Конференції Італії. Курс призначений для новопризначених єпархіальних та регіональних директорів фундації, їх співробітників, пасторальних координаторів та етнічних капеланів, мирян зацікавлених фактами міграції, семінаристів, монахів і монахинь та місіонерів для італійців за кордоном.

 

"Явище людської мобільності", говориться в презентаційній брошурі,"є одним з найбільш важливих аспектів сучасного суспільства, динамічним та все більш складним з соціальної, культурної, політичної та релігійних точки зору.

 

Це явище є "важливим знаменням часу, викликом, який потрібно розкрити і оцінити" (Еrgа Migrantes Caritas Christi, № 14). Водночас це явище закликає до нових призадум, вимагає спеціальної підготовки. Тому Єпископська Конференція Італії щороку, організовує цей базовий курс-навчання, щоб спільно вчитися, думати і ефективно діяти, сповняючи спільно місіонерсько-міграційне покликання Церкви.

 

В курсі взяли участь понад шістдесять представників з різних італійських єпархій серед яких також і українські душпастирі: о. Володимир Підлуський з Салерно, о. Віталій Тарасенко з Генуї, о. Василь Марчук з Казерти, о. Андрій Кушнір з Бергамо, о. Юрій Іванюта з Новари, о. Василь Філяк з Бреші, о. Віктор Чуляк з Форлі, о. Методій Руслан Любезний з Комо та Пасторальний координатор о. Марко Ярослав Семеген.

 

На закінчення кусу учасники отримали атестати-посвідки від Комісії Міграції Єпископської Конференції Італії. Цей документ є обов’язковою складовою пакету документів для підписання чи продовження контракту з Єпископською Конференцією на місіонерське чи капеланське служіння для іммігрантів в Італії.

 

Джерело: Прес-служба УГКЦ в Італії