//

У Римі відбулася презентація нового Катехизму УГКЦ

4 лютого 2012 р., в конференційному залі при соборі Святої Софії в Римі відбулася презентація нового Катехизму УГКЦ «Христос – наша Пасха». Захід розпочався о 16-ій годині із спільної молитви та привітального слова Преосвященного Владики Діонісія (Ляховича), Апостольського Візитатора, та о. Марка-Ярослава Семегена, Пасторального координатора для українців в Італії.

 

Після цього відбувся показ відеозапису з виступу Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава під час першої урочистої презентації Катехизму УГКЦ у Львові 24 червня 2011 року.

 

Відтак до присутніх звернулася с. Луїза Цюпа, СНДМ, заступник голови Патріаршої Катехитичної комісії УГКЦ, розповівши про історію написання та структуру і головні розділи нового Катехизму УГКЦ.

 

Наступним виступив о. Тарас Барщевський, секретар Катехитичної комісії з написання Катехизму УГКЦ, здійснивши загальне представлення трьох частин Катехизму УГКЦ: «Віра Церкви», «Молитва Церкви» та «Життя Церкви», доповівши зокрема про еклезіологію нового Катехизму.

 

Третій доповідач, о. Матей Гаврилів, ЧСВВ, ліц. літург. наук, доповів на тему «Святі Таїнства в Катехизмі УГКЦ». Після цього присутні мали змогу задати запитання доповідачам.

 

На завершення презентації о. Марко Ярослав Семеген, Пасторальний координатор, подякував доповідачам та присутнім за участь у представленні нового Катехизму УГКЦ у Римі, після чого була відслужена Вечірня та відбулася спільна вечеря.

 

На презентації були присутні духовенство, монашество, дипломати, студентство та миряни, серед яких Преосвященний Владика Іриней (Білик), ЧСВВ, Канонік Римської Папської Базиліки «Santa Maria Maggiore», о. Макарій Іванишин, Ректор собору Св. Софії у Римі, Ректори Українських папських колегій у Римі, Настоятелі монаших Чинів і Згромаджень та Надзвичайний і Повноважний Посол України при Святому Престолі Тетяна Іжевська.

 

З моменту проголошення нового Катехизму УГКЦ, це уже 43-тя презентація. Як повідомлялося, завтра, 5 лютого 2012 р., о год. 9.30 в українській парафії свв. Сергія і Вакха, що на площі “Madonna dei Monti, 3” та о год. 13.00 в церкві Царя Христа оо. Василіян, що на вулиці San Giosafat, 8/Aventino у Римі відбудуться чергові презентації катехизму для парафіян зазначених храмів.

 

Прес-служба УГКЦ в Італії