//

У Римі відбулася нова зустріч в межах ініціативи «Двір язичників»

26 жовтня в Римі відбулася нова зустріч в межах запропонованої Ватиканом ініціативи – «Двір язичників». У диспуті взяли участь запрошені на міжнародну зустріч в Асижі атеїсти, а також колишній голова Комуністичної партії Австрії Вальтер Байєр, психоаналітик з Парижа Юлія Крістева, філософи Ентоні Грейлінг (Великобританія), Гільєрмо Уртадо (Мексика), Ремо Бодеі (Італія) та інші.  Дискусію від Католицької Церкви очолив голова Папської Ради у справах культури, кардинал Джанфранко Равазі.

 

На заході йшлося про різні способи відповіді віруючих і атеїстів на виклики сучасності. Під час зустрічі організатори представили книгу під назвою «Двір язичників», що містить есе, присвячені діалогу між католиками і невіруючими, написані кардиналом Равазі, Юлією Крістевої та іншими.

 

Ініціатива «Двір язичників» стартувала в Парижі 24 березня. За задумом Ватикану, вона має стати новим етапом діалогу Католицької Церкви з невіруючими. Назва проекту взята з історії: за часів існування Єрусалимського храму так називався його зовнішній двір, куди був відкритий доступ не тільки юдеям, а й поганам. Це місце було першим «ступенем» пізнання Єдиного Бога для неюдеїв. Заходи цього проекту відбуваються в різних країнах. У них беруть участь католицькі теологи, філософи та інші фахівці, що мають активну позицію в питанні віри / невіри.

 

За матеріалами: sedmitza.ru