//

У Римі відбудеться міжрелігійна зустріч на тему спірних святих місць

 

У римському університеті св. Томи Аквінського 14–15 грудня пройде міжрелігійна зустріч на тему: «Війна чи мир? Спірні святі місця», в якій візьмуть участь представники мусульман, юдеїв і християн з 12 країн світу, у тому числі з США, Ізраїлю, Ірану, Туреччини, Великобританії, України та Італії.

 


Під час зустрічі будуть обговорені богословські, політичні та соціальні конфлікти, пов'язані з провадженням святих місць, права на власність яких мають різні релігії. «Мета зустрічі в тому, щоб визначити загальне поняття «святого місця» так, щоб визнати на теологічній основі право на нього для однієї релігії», – зазначають організатори римського заходу.

 

Багато стародавніх і святих місць знищені з плином часу, оскільки тривалий час не можуть дійти до згод, хто відповідальний за їхнє відновлення.

 


Рішення часто набирають ірраціонального і абсурдного характеру, як наприклад у випадку Святого Гробу Господнього в Єрусалимі, де одні з сходів чекають понад 200 років на перенесення в інше місце, бо не вирішено питання, хто за це мусить взятися.

 


«Догляд за святими місцями з боку релігій є великою проблемою, і дискусія на цю тему може стати приводом для відкритого і свідомого діалогу між їхніми представниками на користь мирного співіснування», – зазначили в заяві організатори зустрічі.

 


За матеріалами: Ватыканскае радыё