//

У Римі пройшла конференція, присвячена хрещенню Святим Духом

За переконанням проповідника Папського дому, священика-капуцина Раньєро Канталамесси, основним наслідком так званого «хрещення Святим Духом» є примножене бажання свідчити про Христа. Відомий духівник зробив цю заяву на міжнародному колоквіумі з вивчення «хрещення Духом», який проходив в Римі з 17 по 20 березня ц.р. Захід був організований Міжнародним католицьким харизматичним служінням онови (ICCRS) в співпраці з Папською Радою у справах мирян. У ньому взяло участь 150 богословів. Месу очолював голова Папської Ради у справах мирян кардинал Станіслав Рилко, а о. Канталамесса виступив із словом вітання і очолив Євхаристійну адорацію.


Різні аспекти феномену «хрещення Духом» були проаналізовані на колоквіумі з біблійної, догматичної і пастирської точок зору. Було також простежено зв'язок цього феномену з таїнствами Хрещення і Миропомазання.


Як наголошувалося в звіті ICCRS за підсумками колоквіуму, о. Канталамесса говорив про те, що, «на відміну від багатьох інших харизматичних і профетичних груп, відомих в церковній історії, католицький рух Онови в Святому Дусі завжди мав потужне еклезіальне коріння. З вищезазначеними рухами його ріднить здатність привносити в життя зміни, а відрізняє від них вірність інституційній Церкві. Він черпає свою аспірацію не лише з самої  по собі онови в Дусі, але і з підтримки єрархії, особливо Пап Павла VI, Івана Павла II і Бенедикта XVI».


У свою чергу, священик Дені Біжу-Дюваль, професор Папського Латеранського університету, простежив зв'язок між «хрещенням в Дусі» і таїнством Миропомазання. Доповідач наголосив, що «в секуляризованій атмосфері західної культури не вітається проникнення віри в особисте життя», що значною мірою обмежує наслідки «таїнства П'ятидесятниці». «Хрещення Духом», в зв'язку з цим, є дуже корисним для пробудження релігійного почуття. Воно  дає можливість пізнати благодать таїнства Миропомазання на рівні особистого досвіду.

 

Єпископ Мішель Сантьє з Кретей (Франція) виступив з доповіддю про поняття «Хрещення Духом» в працях Отців Церкви, а лідер «Онови в Святому Дусі» в Бразилії Беатріс Спієр Варгас розповіла про харизматичний рух в її країні. Своїм досвідом поділилися і інші учасники харизматичного руху – священики і миряни з Індії, Мальти, Гватемали, Беніну, Камеруну, Англії і Кореї.


Як заявив директор ICCRS Орест Пезар, за підсумками колоквіуму буде видано спеціальний документ про «хрещення Духом».

 

Джерело: sibcatholic.ru