//

У Римі пройде конференція ОБСЄ з питань утисків християн в різних країнах світу

У Римі пройде конференція ОБСЄ з проблеми наростаючих утисків християн в різних країнах світу.

 

У липні Парламентська асамблея ОБСЄ прийняла резолюцію, в якій засудила «радикальний секуляризм і перебільшену політкоректність» в деяких європейських країнах, а також висловила заклик до негайних дій, які могли б комплексно вирішити проблему дискримінації християн.

 

Експерти на зустрічі 12 вересня в Римі розглянуть деякі аспекти зростаючої нетерпимості і будуть сприяти тому, щоб злочини на грунті ненависті до християн документувалися, оскільки в багатьох країнах цього зараз не відбувається.

 

У поле зору експертів потраплять випадки дискримінації християн, представлені в доповідях організацій, що займаються дослідженням подібних проблем: напади на духовенство, арешти місіонерів, протидії проведенню релігійних заходів, руйнування християнських церков і кладовищ, а також спроби усунення релігійних символів з громадських місць, відсутність свободи вираження думки, дискримінація з боку трудового законодавства.

 

Зустріч пройде 12 вересня в римському конференц-центрі «Centro Alcide De Gasperi». Організаторами конференції є литовське головування ОБСЄ та Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ).

 

Конференція ОБСЄ з питань нетерпимості та дискримінації щодо християн вперше була проведена в 2009 р. Група експертів тоді зазначила, що в країнах з давніми демократичними традиціями, нетерпимість щодо християн зростає і цій проблемі приділяється дуже мало уваги.
 

 

За матеріалами: Седмица.RU