//

У Римі пройде конференція «Мистецтво і нова євангелізація»

"У цю епоху, яка спокушає запаморочливими можливостями комунікації, але позбавлена справжнього досвіду спілкування, нова євангелізація не може обійтися без мистецтва в його численних формах, щоб передати силу і привабливість віри", - заявив кардинал Агостіно Валліні, папський вікарій в римській єпархії, на презентації проекту "Двері в нескінченне. Людина і абсолютне в мистецтві ".

 

Ця культурна ініціатива була створена відділом соціальних комунікацій римського вікаріату при співпраці з Папською Радою з питань культури.

 

Мета проекту - сприяти діалогу між мистецтвом і вірою. Перша з цілого ряду зустрічей, організованих вікаріатом у рамках цієї ініціативи, буде присвячена саме темі нової євангелізації.

 

Зустріч відбудеться в суботу 14 січня в Латеранському апостольському палаці. Тема зустрічі - "Шляхом  краси до нової євангелізації".

 

У конференції візьмуть участь голова Папської Ради з нової євангелізації монс. Ріно Фізікелла, головний редактор газети "Avvenire" Марко Таквініо і архітектор Паоло Портогезі.

 

За матеріалами radiovaticana.org