//

У Римі починаються святкування Дня Матері

У переважній більшості країн світу в другу неділю травня відзначається День Матері. Відзначення Свята Матері у Римі розпочинається у суботу, 12 травня 2012 р., відправою великої вечірні в українській греко-католицькій парафії святих Сергія і Вакха. Після духовного слова до матерів буде відслужений Акафіст до Пресвятої Богородиці, прославленої у чудотворній Жировицькій іконі, копія якої зберігається у цьому храмі.

 

У неділю, 13 травня 2012 р., о 10-ій годині ранку на подвір’ї перед собором Святої Софії, розпочнеться Архиєрейська Свята Літургія, яку очолить владика Діонісій Ляхович, ЧСВВ, Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії. О 13-ій годині розпочнеться концертно-мистецька програма відомих виконавців України.

 

Святкування Дня Матері в Римі започатковано 14 травня 2000-го року з ініціативи вокально-інструментального гурту «Єдині», за благословенням покійного владики Івана Хоми та сприянням Головного Дому ОО. Василіян у Римі, ректорів українських Папських колегій святого Йосафата та Покрови Пресвятої Богородиці, о. Євгена Небесняка, СДБ, як також при діяльній співпраці семінаристів.

 

Від 2001-го року Свято Матері в Римі організовує УГКЦ в Італії, а до його успіху та масштабності причинився колишній пасторальний координатор для українців в Італії, о. Василь Поточняк.

 

Цьогорічне відзначення проходить за благословенням владики Діонісія Ляховича, ЧСВВ, Апостольського Візитатора для українців греко-католиків в Італії та Іспанії, а відповідальний за проведення свята – о. Марко Ярослав Семеген, пасторальний координатор для українців греко-католиків в Італії.

 

Джерело: Радіо Ватикан