//

У Римі на завершення Різдвяного періоду відбувся концерт українських колядок «Прощання з колядою»

Вже традиційним стало у Римі «Прощання з колядою» - святковий концерт з нагоди завершення циклу Різдвяних свят, який організовує останніми роками українська парафія святих Сергія і Вакха та Жировицької Ікони Божої Матері в Римі.

 

Так і цього року в неділю, 12 лютого, як анонсувалося, українська парафія Свв. Сергія і Вакха та Жировицької Ікони Божої Матері в Римі на завершення Різдвяного періоду запросила римлян на концерт "Прощання з колядою", що відбувся в сусідньому до парафії італійському храмі "S. Maria ai Monti. На прощання із колядою прибула не лише численна українська громада, представники Церкви і місцевого уряду, але і багато гостей-італійців.

 

На початку концерту до присутніх з привітальним словом звернувся о. Марко Ярослав Семеген, Пастоальний координатор та віце-парох парафії Свв. Сергія і Вакха, запросивши до слова також монсеньйора Пієр Пауло Феліколо, Директора «Мігрантесу» Римської архідієцезії.

 

У мистецькій програмі парафіяльний хор під керуванням пані Галини Громик, виконав на професійному рівні цілий ряд українських колядок. А окремі парафіяни представили оригінальне сценічне дійство «Різдвяний вертеп», у якому господарі вертепу - пан Іван Рогожинський та пані Ірина Винник - українською та італійською мовами пояснювали присутнім Різдвяні звичаї та діалогували з колядниками.

 

Торжественною прикрасою концерту став виступ хору семінаристів Української папської колегії Святого Йосафата, а ще більшою несподіванкою - участь парафіяльного хору Грузинської православної церкви у Римі.

 

Не менш чудовим дарунком для присутніх стало віншування та спів української колядки у виконанні італійських дітей Джулїї Москателлі та Міріам Буцці. 


На завершення концерту з подячним словом до виконавців та глядачів звернувся о. Іван Кулик, Адміністратор парафії Свв. Сергія і Вакха та п. Тетяна Кузик, додатковий радник від іноземних громад при Римській мерії.

 

Прес-служба УГКЦ в Італії