//

У приготуванні до Різдва Папа Бенедикт ХVІ відслужить Вечірню для студентів університетів Риму

Мати змогу навчатись в одному з римських вищих навчальних закладів – це, без сумніву, привілей, адже це не тільки якісна освіта, занурення у вікову спадщину Вічного Міста, міжкультурне спілкування студентів, але й можливість брати участь у молитовних зустрічах із Святішим Отцем, які 1979 року започаткував блаженний Іван Павло ІІ, відправивши 18 грудня того року Службу Божу для університетських студентів.

 

Його наступник, Святіший Отець Бенедикт ХVІ, продовжує цю традицію. Одна з таких традиційних зустрічей відбувається саме перед Різдвом і молодь її очікує з особливим хвилюванням. Сьогодні, 15 грудня 2011 року, о 17:30 римського часу, у приготуванні до Різдва, Святіший Отець Бенедикт ХVІ відправить із студентами римських університетів Вечірню. У богослуженні візьме участь коло десяти тисяч студентів вищих навчальних закладів Риму, разом із своїми ректорами та викладачами.

 

Протягом кількох тижнів, готуючись до зустрічі з Папою, що організована дієцезальним Департаментом Душпастирства в університетському середовищі, студенти поглиблювали тему: «Твоє обличчя, Господи, я шукаю» (Пс 27,8), а сьогоднішнє богослуження становить кульмінаційний момент відзначень 20-річчя згаданого Департаменту, заснованого блаженним Іваном Павлом ІІ 1991 року.

 

Перед відправою буде виставлена ікона Пресвятої Богородиці «Престола Премудрості», яка супроводжує Всесвітні дні молоді, останній з яких відбувався в столиці Іспанії. Після закінчення Вечірні делегація іспанської молоді вручить цю ікону студентам римського університету «Ля Сап’єнца». Звідти розпочнеться «Марійське паломництво» з іконою, яке завершиться у червні 2012 року Міжнародним симпозіумом університетських викладачів.

 

Джерело: Радіо Ватикан