//

У Польщі юнакам пропонують на три дні стати семінаристами

З великим зацікавленням була зустріта ідея влаштування зустрічі на тему покликань «Семінарист – це…стань ним на вихідні і зрозумієш сам», яка відбудеться 20-22 січня у Вищій Духовній семінарії в місті Кельце, повідомляє wiara.pl.

 

«У нашій єпархії така зустріч організовується вперше», - розповідає отець Мірослав Ковальські єпархіальний модератор пастирської опіки покликань. «Це альтернатива реколекціям на тему покликань, які дотепер відбувались у семінарії. Участь в цій акції дає можливість спробувати себе в щоденному житті семінариста: молитві, фізичній праці, а також різноманітній службі, яку семінаристи проводять протягом року, наприклад опіка про Коло Милосердя. Розпорядок дня не відрізнятиметься від звичайного розкладу студентів. Крім того будуть відбуватися тематичні засідання щодо покликань, в яких братимуть участь як семінаристи так і священики», - додає отець Ковальські. Бажаючі таким чином проведуть три дні.

 

Інтерес до зустрічі виявився таким великим, що незадовго було зайнято всі місця. Уже планується наступна зустріч, яка має відбутись у квітні. До участі в акції запрошували священики цієї єпархії, проте 90% становлять не молоді люди, які належать до літургійної прислуги, але випускники шкіл та студенти.

 

Участь в цій зустрічі є безкоштовною. Учасники крім особистих речей повинні мати Святе Письмо, стихарі (якщо є міністрантами), спальний мішок та робочий одяг. Точний план занять кожен учасник отримає на місці. Закінчить зустріч в неділю, 22 січня, обідом.