//

У Польщі спостерігається зменшення числа католиків, що відвідують недільну Службу

Згідно з опублікованими у Варшаві даним Інституту католицької статистики, середнє число католиків, що відвідують недільну Літургію, складає по всій країні 41% від загального їх числа. Це – дуже високий для Європи показник, але, все ж, за останніх 30 років ступінь  участі вірних в недільному богослужінні хоч і повільно, але знижується.

 

Як повідомив представник Інституту священик Войтех Садлонь, кількість католиків, що приступають в неділю до Святого Причастя, складає 16,4% від загального їх числа. «Це можна пояснити тим, що люди все глибше починають розуміти вчення Католицької Церкви про Євхаристію, згідно з яким Причастя повинно стати нашим “хлібом насущним”, нашою зустріччю з Господом Богом, що підтримує нас в повсякденному житті. Починаючи з 2000 р., відсоток тих, що приступають до Причастя залишається приблизно на одному і тому ж рівні, що може свідчити про стабілізацію релігійного життя в країні після закінчення періоду стрімких змін в суспільно-політичному і економічному устрої. Наше релігійне життя тепер в цілому стабільне», – підвів підсумок о. Войтех.


Для порівняння, торік відсоток католиків, що приходять на недільну Літургію, складав 41,5% від їх загального числа, а відсоток тих, що приступають до Причастя – 16,7%.

 

Джерело: sibcatholic.ru