//

У північній Європі високий рівень підліткових абортів

Великобританія займає друге місце в Європі за рівнем абортів серед 13-19-ти річного населення з показником 22,1%. Такі дані опублікувала Європейська дослідницька група.


Попереднє дослідження групи REPROSTAT-2 проаналізувало рівень абортів серед дівчат 13-19 років у 25 європейських країнах. Результати викликали різку критику в Британії.


Цікаво, що Греція, в якій закони в цьому питанні такі ж, як у Британії, має найнижчий показник – лише 4,1%.

Незважаючи на низький рівень підліткових абортів в Греції, дослідження показало, що загальний рівень абортів залишається в країні відносно високим. Фінляндія і Швеція поділяють третє місце, де 19,9% підлітків роблять аборти.

На думку критиків, такий високий рівень відображає незалежний спосіб життя, який обирають все більше жінок в обох країнах.


У звіті REPROSTAT-2 наступний висновок: «Результати рівня підліткової вагітності вищі в північно-європейських країнах (17 на тисячу жінок у віці 15-19 років), ніж в інших країнах (10-11 на тисячу).


Дослідження не змогло пояснити, чому в деяких країнах рівень підліткових абортів вищий, ніж в інших, хоч багато критиків мають свої власні теорії.


Тревор Стаммерс, лектор з медичної етики і колишній голова Християнського медичного братства, висловив критику з приводу високого рівня підліткових абортів в Британії. Він сказав, що приватизація абортивної хірургії стала великою дохідною індустрією, і багатьом підліткам часто пропонують зробити аборт з корисливих цілей.


Бельгія займає найвище місце за рівнем підліткових абортів, з показником 25,2%.


Нове дослідження показало, що хоч високий рівень підліткових абортів по Європі зберігається, але за останні роки цифри трохи знизилися.


За матеріалами cnlnews.tv