//

У Північній Кароліні суд ввів цензуру на молитву

Молитися можна, але не згадувати, до кого конкретно, – таке рішення Верховного Суду від 17 січня залишає в силі попередню постанову окружного суду, відповідно до якої християнські молитви перед початком засіданням ради порушують Першу Поправку.

 

За даними суду, в більшості з 33 виголошених перед засіданням комісії в період від травня 2007 року до грудня 2008 року молитов звучать такі слова як «Ісус», «Ісус Христос», «Христос» і «Спаситель».

 

Беррі Лінн, виконавчий директор організації «Американці за відділення держави від Церкви» (Americans United for Separation of Church and State), який був серед позивачів, схвально поставився до рішення Верховного Суду.

 

«Коли урядові збори відкриваються подібною молитвою, це несе в собі послання, що нехристияни є другим сортом громадян», – заявив Лінн. – А це суперечить Конституції».

 

Представники християнських правозахисних організацій навпаки вважають, що подібне рішення робить з християн другосортних громадян.

 

Відповідно до рішення, молитва дозволена, але тільки за умови, що окружний рада буде підбирати її слова так, щоб одна релігійна група не домінувала над іншою.

 

За матеріалами cnlnews.tv