//

У Південному Судані екстремісти з т.з. «Господньої армії опору» вбили католицьку монахиню

Екстремістське угрупування «Господня армія опору» (The Lord’s Resistance Army, LRA), просунулася на територію Південного Судану після низки кривавих злочинів, скоєних в північній Уганді. У Судані бойовики LRA вбили 37-річну монахиню, повідомляє CWN із посиланням на єпископа Едварда Хііборо Кусала, главу католицької єпархії Томбура-Ямбіо.

 

«Щодня таке твориться, а вирішення проблеми LRA так і немає, кожен день приносить терор і біль для всіх нас. Ми живемо в постійному страсі перед відновленням нападів», — сказав єпископ в розмові з представником організації «Церква в потребі», обговорюючи нещодавню низку викрадень і вбивств, які мали місце за останні тижні.

 

«Загроза поширення насильства, руйнуючи ресурси молодої країни, може ускладнити діяльність нового уряду Південного Судану, оскільки йому доведеться боротися, щоб захистити своїх громадян», — сказав єпископ у зв'язку з підсумками недавнього референдуму, в ході якого переважна більшість жителів Південного Судану висловилися за створення окремої держави.

 

"Господня армія опору" — угандське націоналістичне парахристиянське повстанське угрупування, що рекрутує своїх бойовиків з представників народності ачолі. Засноване Джозефом Коні, який оголосив себе пророком і голосом Святого Духа. Угрупування діє з 1987 р., воюючи проти уряду Мусевені за встановлення в Уганді теократичного режиму. В ідеології організації елементи християнського вчення поєднуються з традиційними африканськими віруваннями. При цьому жорстокий терор і насильство, яке несуть прибічники LRA на практиці повністю протирічать декларованим рухом закликам встановити моральність, засновану на 10 Біблійних заповідях. Бази і опорні пункти LRA знаходяться на півдні Судану і на суміжних до Уганди територіях Демократичної Республіки Конго. Сумну популярність набули масові викрадення дітей, з яких бойовики LRA виховують своїх послідовників.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru