//

У Петербург привезли реліквії блаженного Івана Павла II

Реліквії - кілька крапель крові - блаженного Івана Павла II доставлені в храм святого Станіслава в Санкт-Петербурзі.
За словами настоятеля, священика польського походження Кшиштофа Пожарського, реліквії йому передав у Кракові 16 січня колишній особистий секретар Папи кардинал Станіслав Дзівіш.


Храм святого Станіслава став місцем особливого вшанування Івана Павла II відразу після його упокоєння, коли тут була відкрита присвячена йому меморіальна дошка, а після беатифікації 1 травня 2011 у вівтарну частину храму був поміщений образ усміхненого Папи, написаний студенткою Академії мистецтв. Кожну першу середу місяця тут відбуваються Меси на честь блаженного Івана Павла II, а віруючі можуть залишити в особливій книзі запису про отриману благодать за клопотанням блаженного.


Католицький священик висловив сподівання, що реліквії здійснять паломництво по всій Росії, чого при житті блаженному Івану Павлу II зробити не вдалося.


Вперше в Росії реліквії Івана Павла II - крапля крові на тканині - були виставлені для вшанування в московському катедральному соборі 22 жовтня 2011 - в день офіційної пам'яті блаженного Папи-поляка в Католицькій церкві.


За матеріалами www.bogoslov.ru