//

У перший день конклаву Глава УГКЦ молився в Римі за обрання нового Папи

Сьогодні вранці, у перший день конклаву, Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) очолив Божественну Літургію в українському храмі св. Сергія та Вакха в Римі "pro eligendo Romano Pontifice" (за обрання нового Папи Римського). Йому співслужили Митрополит Івано-франківський Володимир (Війтишин), ректор УКУ та єпарх Паризької єпархії св. Володимира Борис (Ґудзяк), адміністратор парафії св. Сергія і Вакха о. Іван Кулик та Пасторальний координатор для українців греко-католиків Італії о. Марко Семеген.

 

Перед початком богослужіння Глава УГКЦ закликав присутніх до молитви за обрання нового Вселенського Архієрея на конклаві, який розпочинається сьогодні після обіду. "Українська парафія св. Сергія та Вакха в Римі є даром Папи Урбана VIII українському народу, тому той факт, що Патріарх Святослав молився за вибір нового Понтифіка саме у цьому храмі, є дуже символічним", - сказав адміністратор храму о. Іван Кулик.

 

Нагадаємо, що у зв’язку із зреченням з уряду Папи Римського Бенедикта XVI Глава УГКЦ звернувся з окремим листом до єпископів та священиків, у якому закликає молитися "за благодать і співдіяння Святого Духа при виборі Вселенського Архиєрея, Папи Римського, щоб він був добрим пастирем для Церкви Христової і слугою для слуг Божих".

 

Джерело: Прес-служба УГКЦ в Італії