//

У Патріаршому соборі в Києві молитимуться з нагоди початку нового навчального року

2 вересня 2012 року, об 11-00, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві відслужать Божественну Літургію з нагоди початку нового навчального року. Організатором молитви виступив Центр академічного душпастирства Київської архиєпархії УГКЦ.

 

По завершенні Літургії відбудеться благословення для студентів та викладачів.

 

Відтак доповідь на тему «Моральний кодекс студента» виголосить о. д-р Олег Шепетяк.

 

Повідомили у прес-службі
Центру академічного душпастирства

 

Довідка

Центр академічного душпастирства – це новий напрямок пастирської діяльності Київської архиєпархії. Центр створений у січні 2012 року з благословення Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, та з ініціативи Владики Йосифа (Міляна), Єпископа-помічника Київської архиєпархії, в рік, проголошений Святішим Отцем Венедиктом XVI Роком віри.

Метою Центру є пастирська опіка викладацького складу та студентської молоді вищих навчальних закладів столиці. До цієї інституції належать священики-капелани, більшість яких отримали добру освіту в різних католицьких університетах світу і України та можуть працювати на академічному рівні. Членами Центру є також молоді миряни-професіонали різних галузей, в основному це недавні випускники вишів, котрі добре знають академічне середовище. Їм на допомогу приходять викладачі-греко-католики, які нещодавно об’єдналися в товариство, щоб таким чином сприяти налагодженню контактів з ректоратами вишів.

 

Джерело: www.ugcc.org.ua