//

У парафіях УГКЦ моляться за єдність християн

Вже стало доброю традицією, коли християни різних Церков і деномінацій об’єднуються у спільній молитві.

 

Так і цього року на запрошення Блаженнішого Святослава вірні УГКЦ приєднаються до Тижня молитов за єдність християн, який традиційно триває в усьому світі з 18 до 25 січня.

 

Головною темою розважання і гаслом цього екуменічного Тижня стали слова з книги пророка Міхея (6: 6-8) «Чого очікує від нас Господь?» (What does God require of us? (eng.); Que nous demande le Seigneur? (fr.))

 

Тема запропонована християнами Індії, зокрема Християнським Студентським Рухом та Загальноіндійською Католицькою Федерацією Університетів була опрацьована Світовою Радою Церков та папською Радою у справах єдності християн.

 

Звертаючи увагу на сьогоднішню тематику, о. Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ у справах єдності християн зокрема зазначив, що «Обрана тема передовсім заохочує усіх християн до справедливості – і як переконують християни Індії – її можна порівняти з ситуацією Божого люду часів пророка Міхея та найбідніших каст сучасної Індії. Нинішні індійські християни також зустрічаються з переслідуванням, несправедливістю, нехтуванням людських прав і обов’язків».

 

«Тиждень молитов за єдність християн відбувається щонайменше з кінця тридцятих років. Традиційно він відбувається за бажанням у кожній Церкві. Така молитва відбудеться також у неділю, 20 січня, відповідно до програми Тижня, у храмі Святого Василія Великого УГКЦ (Вознесенський узвіз, 7, біля Львівської площі) о 18.00 год» — повідомив о. Ігор.

 

У цей час відслужиться екуменічний молебень, під час якого зі словом виступлять Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, Апостольській Нунцій в Україні архиєпископ Томас Едвард Галліксон, духовенство римо-католицької, православних та протестантських Церков.

 

Щиро запрошуємо усіх до участі у молебні за єдність українського християнства.

 

Комісії УГКЦ у справах єдності християн