//

У Пакистані відмінили заборону імені Ісуса в SMS

Як ми раніше повідомляли, Телекомунікаційна адміністрація Пакистану розіслала компаніям мобільного зв'язку список слів і виразів, які заборонено використовувати при написанні СМС. Серед списку із 1600 слів є ім’я Ісуса Христа. Така позиція викликала незадоволення серед місцевих християн, і вони вийшли на протест. Представники християн у Парламенті також висловили заклик відмінити цю дискримінаційну постанову.


Як інформує Agenzia Fides, в результаті виступів християн Телекомунікаційна адміністрація оголосила, що відкладає «заборону вульгарних SMS».


За словами депутата-християнина Саліма Хохара, таке рішення є «спробою (прихованою чи відкритою) зупинити поширення християнського послання у Пакистані».


В свою чергу, представник Єпископської конференції Пакистану, о. Джон Надім, зазначив: «Християни Пакистану широко застосовують сучасні технології для євангелізації та швидкої комунікації. Якщо буде внесена заборона імені Ісуса в SMS, то це буде жахливо. Не лише тому, що це противиться правам людини, але і суперечить релігійним правам християнських спільнот».


Щодо рішення уряду відкласти заборону о. Надім сказав: «Мені здається, що таким чином Адміністрація намагалась перевірити реакцію християн. Я вважаю, що в майбутньому влада може використати інші техніки для того, щоб заблокувати поширення християнського послання. Саме тому ми хочемо привернути увагу міжнародних ЗМІ, щоб засудити і зупинити такі спроби».