//

У Пакистані ще одну християнку звинуватили в «богохульстві»

Мусульманські фундаменталісти у Лахорі звинуватили ще одну християнку у «богохульстві». Ситуація подібна до тієї, в якій два роки тому опинилась Асія Бібі.

 

Саірі Кокар, викладачці однієї з шкіл в Лахорі, якою керує християнська неурядова організація – Міський фонд, закидають, що вона нібито спалила примірник Корану. Однак, обставини «акту богохульства» зберігають у таємниці, що викликає великі сумніви.

 

Поліція заарештувала жінку і почала неофіційне розслідування, але попередніх результатів допиту не оприлюднюють. Християнські активісти та організації, серед яких і спеціальний радник прем'єр-міністра у справах меншин християнин Пол Бхатті, тримають під контролем цей епізод, щоб максимально забезпечити права обвинуваченої жінки.

 

Місцеві джерела повідомили AsiaNews, що вранці натовп мусульман з села, розташованого недалеко від школи, де працювала Саіра Кокар, увірвався в будівлю, вигукуючи звинувачення на адресу жінки і стверджуючи, що вона спалила священну книгу ісламу. Але поліція вчасно прибула і заарештувала вчительку-християнку, щоб провести розслідування, тільки через це вона уникла самосуду розлючених мусульман.

 

Християнські активісти заявили, що не дозволять повторення справи Асії Бібі, 45-річної матері п'ятьох дітей, яку засудили до смертної кари за неправдивим звинуваченням в «богохульстві». Асія Бібі, яка зараз перебуває у в'язниці в Пенджабі, все ще чекає відповіді на подану нею апеляцію.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru