//

У Пакистані мусульмани напали на християнське село

Сотні мусульман напали на християнське село Кхокаркі в пакистанській провінції Пенджаб, розграбували будинки і прогнали місцевих жителів.


Портал domradio.de  із посиланням на asianews пише, що формальною причиною  для нападу послужило «осквернення Корану», в якому мусульмани звинуватили 2-ох жителів Кхокаркі: 60-річного Муштага Гіллю і його сина. Мусульмани стверджують, що знайшли кілька порваних сторінок з Корану в сумці поряд з їхнім будинком. В даний час батько і син знаходяться під арештом, хоча поліція не зареєструвала скаргу мусульман.


Муштаг Гілля є заступником керівника християнського центру «Christian Technical Training Center» (Cttc), який співпрацює з семінарією м. Гуджранвале. Його сім'я зараз знаходиться в безпечному місці. Правозахисна організація, що спеціалізується на захисті релігійних меншин «Masihi Foundation» узяла під опіку Гіллю і його сина.


Гуджранвале і околиці вважаються оплотом ісламських екстремістів. Тут часто нападають на християнські храми, на християн, вбивають «за звинуваченням в богохульстві».

 

Джерело: www.sedmitza.ru