//

У Пакистані дівчинка-християнка пропала після тортур

Сумбал Масі (Sumbal Masih), дівчинка-підліток християнського віросповідання, що працювала прислугою в мусульманській сім'ї, імовірно, була піддана тортурам своїми роботодавцями, а в даний час вважається зниклою без вісті, повідомила пакистанська організація World Vision in Progress.

 

За інформацією Сhristian Telegraph, дівчинка 15 або 16 років пропрацювала служницею в одному з будинків в Лахорі протягом двох років разом зі своєю молодшою сестрою і кузиною.

 

Як повідомив Фаррух Саїф, виконавчий директор World Vision in Progress, 14 вересня Сумбал дивилася телевізор у кімнаті домовласників, коли вони несподівано увійшли в кімнату «і почали бити бідну дівчинку за те, що вона дивилася кіно». За його словами, пара жорстоко побила дитину «трубою і залізними прутами», «а потім затягнула її у ванну, де піддала жахливим тортурам».

 

Сумбал кричала й кликала на допомогу, але коли її кузина і інші слуги прибігли на верхній поверх, щоб допомогти їй, господарі відіслали їх вниз і закрилися з Сумбал у ванній, тому слуги так і не змогли дізнатися, що вони зробили з дівчинкою. Про інцидент стало відомо зі слів кузини Сумбал - Рабії.

 

Коли батьки дівчинки дізналися про все і прибігли до власників будинку з вимогою повернути їм їх дочок, ті повідомили, що не знають, де Сумбал, тому що вона пішла з їхнього будинку. Вони навіть не віддали батькам другу дочку - молодшу сестру Сумбал.

 

До розслідування було залучено організацію World Vision in Progress та поліцію, але власники будинку лише «висловили жаль про те, що трапилося» і так і не повідомили про місце знаходження Сумбал. Батьки не змогли знайти в їхньому будинку ніяких ознак перебування дочки.

 

Уїлсон Чаудрі, Голова Британсько-Пакистанської Християнської асоціації, заявив із цього приводу наступне: «Знову ми стикаємося з випадком насильства щодо підлітка-служниці християнського віросповідання. Що вони приховують? Що, можливо, дівчинка була вбита, як це було в останньому випадку, коли в цьому ж місті адвокат замучив до смерті молоду християнку-служницю? Яка б не була ситуація в цьому випадку, це дуже погано, і ми звернемося в поліцію і суд з вимогою діяти швидко і ретельно, незважаючи на погрози з боку винних чи їх віросповідання».

 

За матеріалами sedmitza.ru