//

У новій конституції Туреччини можливо визнають Католицьку Церкву

 Константинопольський Патріарх Варфоломій І візьме участь у засіданні Великих національних зборів Туреччини, на якому будуть обговорювати проект нової редакції конституції країни. Єрарх представить членам парламенту свій погляд на проблему релігійних меншин. Спеціально створена парламентська комісія з питань нової конституції хоче вислухати думки лідерів різних релігійних спільнот, визнаних в Туреччині. Серед них представники Православної, Вірменської та Сирійської Церков, а також юдаїзму.

За інформацією агентства "Fides", ці кроки турецької влади спрямовані на поліпшення стану релігійних меншин і розширення їхньої свободи. Крім того, агентство "Fides" повідомляє, що в новій турецькій конституції можливо юридично визнають Католицьку Церкву, повідомляє radiovaticana.org.

У планах уряду Туреччини також підготовка Міністерством освіти законопроекту, згідно з яким діти представників вірменської, грецької та єврейської меншин зможуть здобувати освіту в школах своїх спільнот, проте в них не зможуть вчитися громадяни турецької національності. Це може привести до закриття таких шкіл через брак учнів.