//

У Німеччині суд дозволив звільняти з роботи за жарти над Папою Римським

Католицькі установи зможуть без завчасного попередження звільняти працівників за образу Папи Римського. Таке рішення ухвалив суд Баден-Вюртемберга, який підтвердив законність звільнення санітара з місцевої католицької клініки за жарти про Папу Римського.

 

Санітар розмістив в інтернеті пост, написаний під псевдонімом, який на думку начальства ганьблять Папу. Автор заяви, зміст якої не наводиться, стверджував, що це була сатира. Після того, як про його авторство стало відомо керівництву клініки, трудовий договір з ним був розірваний.

 

Суд вирішив, що поведінка та заяви працівника католицької установи не повинні вступати в протиріччя з основними цінностями роботодавця. Висловлювання санітара визнані судом, як напад на Католицьку Церкву.

 

Те, що він писав під псевдонімом, не відіграє в цьому випадку жодної ролі, оскільки автора з легкістю можна ідентифікувати. Суддя підтвердив, що в подібних випадках догана звільненню може не передувати, тому що відносини роботодавця і працівника серйозно підірвані.

 


За матеріалами: sedmitza.ru