//

У Німеччині представили християнський біологічний заповіт

Днями Німецька єпископська конференція і Рада німецьких євангельських Церков повідомили в спільному комюніке про презентацію в Кельні нової моделі біологічного заповіту. Так званий християнський біологічний заповіт, на відміну від вже прийнятого німецьким законом, пропонує можливість призначати кого-небудь на роль свого легального представника, який допоміг би лікуючому лікареві прийняти правильне рішення в останні дні життя пацієнта.

 

На думку Його Високопреосвященства Архиєпископа Роберта Цоліча, глави німецького католицького єпископату, піклуватися про останні дні свого життя, коли ми ще знаходимося в повному здоров'ї, дуже мудро. Владика Цоліч також додав, що нова модель біологічного заповіту, розроблена разом з Союзом німецьких християнських Церков, заставляє прислуховуватися до волі людини. Проте прелат відзначив, що за хворим обов'язково хтось повинен доглядати, особливо в кінці його життя, дозволяючи йому померти гідно.

 

Зі свого боку Йохен Боль, віце-президент Ради німецьких євангельських Церков, підкреслив, що нова модель виводить на перший план довірчу особу і вираження волі хворого, вказуючи точнішим чином на бажаний тип медичного обслуговування в разі, якщо пацієнт втратить здатність виражати свою волю.

 

А Фрідріх Вебер, президент Союзу німецьких християнських Церков, порадів за успішну співпрацю між християнськими Церквами в такій важливій справі. На його думку, в подібних непростих ситуаціях Церкви здатні доповнити, виправити одна одну і взаємно збагатити своїм досвідом.


Джерело: CNL-NEWS