//

У Нікарагуа Католицька Церква підтримує захист права на життя

Церква захищає сприятливе для життя ненароджених законодавство Нікарагуа від стороннього впливу. Останнього липневого тижня делегація міжнародних організацій, Amnesty International, яка підтримує аборт як "право людини", відвідала цю країну, щоб поговорити з чотирма кандидатами на посаду президента, вибори заплановані на 6 листопада. Вона намагалася переконати їх в потребі повторної легалізації так званих терапевтичних абортів. П'ять років тому, 2006 року, нікарагуанський парламент заборонив аборти з огляду на здоров’я на прохання Католицької та Протестантської Церков, незважаючи на тиск, як усередині, так і на міжнародному рівні.

 

Раніше законодавство дозволяло робити аборт, якщо є загроза для життя матері, при цьому вимагаючи згоди чоловіка або найближчого родича. Amnesty International пропонує навіть більше, а саме – легалізацію абортів, що є результатом згвалтування неповнолітніх. Це стосується, зокрема, зафіксованого в останні роки в Нікарагуа, зростання насильства щодо жінок і дівчат. Воно охоплює не тільки сексуальне насильство, але і вбивства.

 

Позицію Церкви захищати життя від моменту зачаття нагадав вікарний єпископ столиці Нікарагуа, виступаючи по місцевому телебаченню. "Надання собі права покласти кінець людському життю є привласненням позиції, яку займає тільки Бог", – сказав єпископ Сільвіо Хосе Баес Ортега в Манагуа. Також єпископ Цезар Boско Вівас Робело говорив на цю тему, наголосивши, що актуальна позиція уряду проти абортів є такою ж, як і думка єпископату. "Ми виступаємо проти всього того, що є культурою смерті, а також коли йдеться про аборти, евтаназію або будь-яку іншу агресію людини щодо інших людей", – сказав єпископ.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie