//

У Нігерії зростає кількість жертв нападу на католицьку церкву в Kaдуні

Вісім убитих і понад 145 поранених – офіційна кількість жертв учорашнього нападу на католицьку церкву в Кадуні, Нігерія. Однак деякі джерела говорять про щонайменше 15 жертв, серед яких жінки і підлітки з церковного хору. Поранили також місцевого священика.


У католицькому шпиталі св. Герарда поранених відвідав Архиєпископ Кадуна Метью Ман-Осо Ндагосо. "Це нещастя сприймається ще болючіше тому, що більшість жертв – діти. Ми молимося за їхнє швидке одужання і сили для тих, хто під час нападу втратив своїх близьких", – сказав єрарх. Він закликав християн не мститися, таким чином висловивши свою думку щодо заворушень, які спалахнули в цьому місті незабаром після вибуху. "Не вважаймо помсту виходом із ситуації, бо вона принесе ще більшу напругу в і без цього погану ситуацію", – попередив Архиєпископ.


Напад, швидше за все, скоїла ісламська секта "Боко Харам". "Це боягузливий і варварський акт", – сказав Архиєпископ Ндагосо, зазначивши, що зовсім не зрозумілим є відношення до Бога, коли вбивають людей, що зібралися в Його ім'я. Схоже вчора висловився і президент Нігерії Джонатан Гудлак. Він запевнив, що його уряд не припинить боротьби з терористами.


За матеріалами: Radio Watykańskie