//

У Нігерії розлючені виборами мусульмани спалили 300 церков

В результаті безладів, які почалися в Нігерії після президентських виборів в квітні, були вбиті, щонайменше, 800 осіб. Близько 300 церков в різних містах країни було спалено дотла, - повідомляє Християнський Мегапортал invictory.org із посиланням на Christian Telegraph і Christian Post.

 

За результатами виборів, президентом Нігерії став Гудлак Джонатан, християнин з Південної Нігерії. Мусульмани, які виступають  на підтримку попереднього президента, Мухаммаду Бухарі, організували протести, які швидко переросли в масові безлади і переслідування проти християн.

 

За деякими даними в результаті жорстоких безладів і набігів без даху залишилися близько 65 тисяч чоловік.
«Квітневі вибори в Нігерії були визнані найсправедливішими виборами в історії країни, але також і найкривавішими, - сказала Корінн Дуфка, старший дослідник з питань прав людини в Західній Африці. – Новий уряд зобов'язаний покарати тих, хто організував ці страшні злочини, і ліквідовувати корінь проблеми такої жорстокості».

 

«Якби ви побачили ці натовпи – вони були у нестямі, - описав атаку один з викладачів, що став свідком нападу розлюченого натовпу на коледж в місті Заріа. - Студенти почали втікати, але натовп переслідував їх. Їх загнали у вчительську, і більше студентам було нікуди бігти. Там їх сталі бити до смерті, натовп був озброєний мачете. Четверо студентів-християн і одного викладача-християнина було убито».

 

У безладах часто брали участь солдати або представники поліції.

 

За матеріалами: invictory.org