//

У Нігерії при нападі на християнські села загинули, щонайменше, 10 осіб

Щонайменше 10 людей загинули в Нігерії 7 липня в результаті нападу на християнські села, повідомляє kipa / apic. Нападниками, ймовірно, були мусульманські племена кочівників фульбе. Інцидент стався в двох селах недалеко від міста Джос в провінції Плато в центрі Нігерії.

 

Понад 100 озброєних і одягнених в чорне чоловіків вторглися в села, руйнували будинки, били і вбивали людей. Серед постраждалих багато жінок і дітей. Нігерійські сили безпеки намагалися захистити місцевих жителів і знешкодити нападників.

 

В районі міста Джос в останні роки під час численних зіткнень між мусульманами і християнами були вбиті тисячі людей. Згідно із заявами авторитетних релігійних діячів, конфлікти в центральній частині Нігерії не обумовлені релігійними причинами. У багатьох випадках вони відбуваються через соціальні та економічні проблеми в регіоні або  в результаті політичних маніпуляцій. У центрі Нігерії конфлікти між християнами і мусульманами обумовлені боротьбою за землю між місцевими жителями і мігрантами з інших областей.


Міжрелігійні зіткнення відбуваються, головним чином, на півночі країни, де мусульмани складають більшість і активно діють терористичні угруповання, які борються за ісламську теократію. Тільки цього року під час терактів бойовиками «Боко Харам» були вбиті, щонайменше, 500 чоловік.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru