//

У Нігерії ісламісти спалили ще чотири церкви

У Нігерії знову палять церкви. Цього разу ісламські терористи спалили чотири християнські церкви в місцевості Ґвоза, у штаті Борно.

 

Цей регіон зараз відрізаний від світу, в нас немає контакту із спільнотами, на які напали, і ми не знаємо подробиць, – сказав агентству Fides Архиєпископ Ігнатій Kaiґама, голова єпископату Нігерії. Він зазначив, однак, що останнім часом ісламістське угруповання «Боко Харам» значно посилило свої позиції з допомогою джихадистів, яких вигнали з Малі. Тому зараз становище нігерійських християн вже є міжнародною проблемою, яка вимагає дій у масштабах всього регіону, – сказав Архиєпископ Kaiгама.

 

Нагадаємо, «Боко харам» — радикальна  нігерійська ісламістська секта, відома своєю руйнівною діяльністю від 2002 року. Головною ціллю деструктивної організації є введення шаріату на всій території Нігерії і викорінення західного стилю життя. Назва секти перекладається як «західна освіта заборонена» або «західна освіта є гріхом». Головними мішенями у боротьбі за повний шаріат є християни, поселення і церкви яких члени секти активно підпалюють і підривають, особливо від 2009 року.


За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va