//

У Непалі молилися за нову Конституцію

Закінчилася молитва за батьківщину в Непалі, яка тривала сорок днів, у ній взяли участь сотні християн. Урочисте закриття відбулася у відомій школі ім. Франциска Ксаверія, в столиці країни, Катманду.

 

Католики і протестанти цієї країни молилися впродовж сорока днів за мирне і стабільне майбутнє для своєї батьківщини. Молитви тривали і під час десятиденного раллі мотоциклістів у 37 містах Непалу. Люди молилися у церквах та каплицях, а також на вершинах гір цієї гімалайської держави.

 

Основним молитовним наміренням була підготовка і ухвалення нової демократичної конституції Непалу і стабілізація ситуації в країні. Відколи Непал став світською демократичною республікою, після повалення індуїстської монархії, зросла потреба в новій конституції, робота над якою триває протягом багатьох місяців, але через відсутність парламентської згоди між партіями ще немає остаточної редакції цього документа. Хоча непалці занепокоєні цим, християни дякували в молитві за те, що Непал перестав бути індуїстською державою і послідовники християнства більше не наражаються на репресії.


Потребу молитви за зміни пояснює єпископ Антоній Шарма з Катманду: «Демократія прийшла до Непалу дуже пізно. Тому розуміють зміни тільки так, що вони можуть стати багатими».


Християнські церкви в Непалі, через молитву і навчання, вносять у суспільство обізнаність про те, що таке насправді демократія.


За матеріалами Radio Watykańskie