//

У Непалі готуються до першого спокійного Великодня

Вперше тамтешні християни можуть святкувати, не побоюючись за своє життя.

 

Невелика католицька громада в Катманду готується до спокійного святкування Великодня. Вперше за багато років тамтешні християни не мусять боятися нападу індуїстських екстремістів. Уряд Непалу ухвалив спеціальні заходи, щоб запевнити безпеку християн в цій країні.

 

Після падіння в Непалі індуїстської монархії 2006 року і створення світської держави становище християн постійно поліпшується. Послідовники Христа мають більшу свободу віросповідання.

 

Поряд з поліпшенням становища релігійних меншин в Непалі зростає кількість християн. Зараз їх є близько двох мільйонів. Навіть невелика католицька громада збільшилася на 9000 осіб.

 

Крім того, до Великодня ще восьмеро приймуть хрещення. Бхіма Рай, катехит з Катманду, розповів, що упродовж останніх двадцяти років жоден охрещений не відійшов від віри. Католики в Катманду, сказав Рай, вірні вченню Церкви і намагаються проповідувати Євангеліє кожен день.

 

Цього року спільнота Катманду під час свят планує продавати власні товари, щоб допомогти потребуючим.

 

У Непалі чисельна і протестантська громада, яка обіцяє гучні святкування Великодня. У столиці пройде також велика демонстрація на захист свободи віросповідання. Представники релігійних меншин вимагають змін до Конституції. Її остаточний проект затвердять 25 травня.

 

За матеріалами info.wiara.pl