//

У неділю у програмі «5 каналу» Блаженніший Любомир розповість про свій відхід від управління Церквою

«Треба собі усвідомити, що ніхто з нас не є незаступимий. Кожний із нас старається, як найкраще може і вміє сповнити своє завдання, але є другі люди, які відповідно до своїх талантів, відповідно до своїх Божих дарів можуть це саме робити, щонайменше так само, а може навіть і краще», – сказав Блаженніший Любомир в інтерв’ю «5 каналові».

 

 

Інтерв’ю Блаженнішого Любомира буде показано в ефірі «5 каналу» у неділю о 20.25 у програмі «Час інтерв’ю». Розмову з духовним провідником греко-католиків записала журналістка і ведуча «5 каналу» Яна Конотоп.

 

 

У відповідь на запитання журналістки, чи не викличе така новина певної тривоги серед вірних, Блаженніший Любомир відповів: «Я розумію таку тривогу навіть серед вірних нашої Церкви. Люди призвичаюються до чогось, призвичаюються до певного стилю, до певного способу, і така зміна, безумовно, так трошки тривожить… Це не є кінець, це є тільки момент переходу. Ідемо далі вперед. А що при Божій помочі вже маємо діючий власний Синод, який здатний і відповідальний, щоби забезпечити тяглість, то не треба мати надмірної тривоги, яка, властиво, навіть не є дуже добре оправдана. Прямо треба собі усвідомити: є вільні люди, різні способи мислення, але Церква – одна і та сама».

 

 

«Це є ланцюжок великого процесу, який починався за часів Митрополита Шептицького, а тепер приходить час комусь іншому передати, щоби продовжував вести Церкву», - наголосив Блаженніший Любомир.

 

 ПОВНИЙ ТЕКСТ ІНТЕРВ'Ю можна прочитати тут!

 

Джерело: Департамент інформації УГКЦ