//

У Музеї Британії виставлять терновий вінок Ісуса

У музеї Британії будуть виставлені для показу мощі, які ймовірно є частинкою тернового вінка Ісуса Христа. Їх впродовж 200 років зберігали британські єзуїти.

 

Терня зберігали в коледжі Стоніхерст, Ланкашир, останніх 200 років. Окрім них в релікварії знаходяться ще перлини Марії, королеви Шотландії – повідомляє Тhe Daily Mail.

 

Розповідають, що Терновий Вінок вивезли з Константинополя під час четвертого Хрестового Походу – близько 1200 року – і пізніше продали французькому Королю Людовику ІХ, коли він був у Венеції.

 

Король Людовик зберігав його у спеціально збудованій каплиці. Терня від вінка відломлювали і дарували особам, які одружувалися з членами родини.

 

Та частина вінка, яка знаходилась у 400-річному єзуїтському коледжі, швидше за все була подарована Марії, королеві Шотландії, котра одружилась із членом французької королівської родини, і вона забрала її з собою до Холіруд в Единбурзі.

 

Жан Граффіус, куратор коледжу Стоніхерст, сказав: «Це чудова річ, і ми дуже раді, що вона стане частиною виставки у Музеї Британії. Це безцінний скарб.»

 

За матеріалами ucanews.com

 

Фото взято зі сторінки Catholic Church в соціальній мережі Facebook