//

У Москві відкрили пам'ятник Івану Павлу II

Сьогодні у Всеросійській державній бібліотеці іноземної літератури м. Москва відбулось урочисте відкриття пам'ятника Папі Римському Івану Павлу II.

 

Під час урочистості з теплими словами на адресу попереднього понтифіка виступив заступник маршала польського сейму Марек Жуковські. За його словами, католики у всьому світі дуже любили Івана Павла II, який сам був поляком.

 

Дата відкриття пам’ятника є символічною, оскільки саме цього дня 33 роки тому розпочався конклав, в результаті якого Кароля Войтилу обрали папою.


Пам’ятник виготовлений з бронзи, його висота становить 2 метри, а вага близько 2 тон. В долонях папа тримає Святе Письмо і вказує на слова з Євангелії від Івана «На початку було Слово» (Ів.1,1).


Ініціатором такого проекту є російський режисер, сценарист, діяч та журналіст Григорій Амнуель. Ідея виникла у 2003 році, коли він був на зустрічі з Іваном Павлом ІІ у складі делегації «Європейського Клубу» російської Держдуми. «Зустріч зі Святішим Отцем запала в моє серце назавжди» - зазначає він. За словами п. Григорія, росіяни ніколи не мали можливості зустрітись з Іваном Павлом ІІ на своїй батьківщині, а тепер мають можливість прийти до бібліотеки і подивитись йому просто в очі, а потім замислитись.


За матеріалами http://religia.tv та http://www.sedmitza.ru