//

У московській школі двох дівчаток, які подарували подругам Новий Заповіт напередодні Різдва, примусили вибачатися і звинуватили у порушенні закону

У одній з московських шкіл двох дівчаток, які подарували подругам Новий Заповіт напередодні Різдва за новим стилем, керівництво навчального закладу примусило вибачатися і звинуватило у порушенні статуту школи і закону, повідомляє "Слов'янський правовий центр".

 

Інцидент трапився 24 грудня у муніципальній загальноосвітній школі 2032 району Кожухова. Дві школярки, 13 і 14 років, дочки пастора столичної Церкви "Слово життя" Павла Юдіна, подарували своїм подругам Новий Заповіт. Одна зі школярок роздала Нові Заповіти усьому класу в подарунковій упаковці, пояснивши, що це подарунок.

 

Директор і завуч звинуватили дівчаток у порушенні статуту школи і зажадали вибачення перед однокласниками.

 

28 грудня з керівництвом школи зустрівся батько дівчаток, пастор московської церкви християн віри євангельської "Слово життя" Павло Юдін. Представники навчального закладу зажадали від нього дати обіцянку, що його доньки більше не даруватимуть однокласникам релігійної літератури, оскільки це є релігійною пропагандою. Пастор відмовився дати таку обіцянку, оскільки, на його думку, роздача Нового Заповіту не суперечить законодавству: дівчатка вирішили зробити подарунки друзям за власною ініціативою, купили книги за власні гроші, а роздавали їх на перерві, а не під час навчального процесу.
П. Юдін вважає, що дії вчителів спрямовані на образу його дочок за релігійною ознакою. Крім того, йому подзвонила людина, що представилася співробітником Комісії у справах неповнолітніх, і пригрозила поставити його дочку на облік і порушити кримінальну справу за фактом поширення у школі релігійної літератури.

 

Учителі заперечують факт тиску на дочок пастора. Завуч школи Олена Баженова підкреслила, що батьки інших учнів можуть не погодитися з тим, що їхннім дітям у школі роздають релігійну літературу, тому класний керівник попросила учнів повернути книги дарувальникам. Керівництво школи попросило пастора не поширювати серед школярів літературу без узгодження з учителями і батьками.

 

 

За матеріалами www.portal-credo.ru