//

У Мінську відбувається регіональний саміт католиків і православних

Існують реальні можливості для поглиблення католицько-православної співпраці у соціальній сфері. Обидві Церкви повинні зайняти спільну позицію з важливих питань нашої цивілізації. На це звертають увагу учасники триденної конференції на тему важливості  взаємних відносин католиків і православних, яка проходить в Мінську. У ній беруть участь, Кардинал Курт Кох з Ватикану, глава православної церкви Білорусі Митрополит Філарет, представники Московського Патріархату та Православної Церкви в Україні. Католицьку Церкву в Білорусі представляє Архиєпископ Тадеуш Кондрусевич, Митрополит Мінсько-Могилевський. Зустріч проходить в дуже добрій атмосфері та підтверджує сильну волю зближення обох Церков, – підкреслює Архиєпископ Кондрусевич.

 

«Ця конференція показує, що розвиток відносин в Білорусі йде в правильному напрямку – сказав Радіо Ватикану Митрополит Мінсько-Могилевський, – Кардинал Кох відвідав православний храм в неділю, потім відслужив Літургію. Дуже велику увагу учасники звернули на небезпеку світських і ліберальних тенденцій. Митрополит Філарет закликав до розвитку відносин між Католицькою і Православною Церквами, тому що вони мають подібні соціальні вчення і у багатьох питаннях сучасного світу відповідають одноголосно. Я також заохочував до католицько-православного союзу у захисті християнських цінностей, – додав Т. Кондрусевич. – Присутніми є багато журналістів з-за кордону. Коли дивитись на це, що така конференція відбулась тут, іноді вони говорять, що їм не віриться».

 

Учасників католицько-православної зустрічі прийняв Президент Білорусі Олександр Лукашенко. У Національній філармонії відбудеться концерт на честь покійного Кардинала Казимир Свентека.

 

Джерело: www.radiovaticana.org