//

У Мадриді заборонили блюзнірство

Муніципалітет Мадриду заборонив так звану «хресну ходу атеїстів», заплановану на Страсний четвер з метою «насміятися» на католицькою церквою.

 

Заступник мера Мадрида, Мануель Кобо, оголосив, що подібна «насмішка» над релігійними переконаннями, якої би релігії вона не стосувалася, не повинна мати місце у столиці. Заступник міського голови додав, що повага до релігійних переконань, яку сповідують Мадриді, дозволяє мешканцям міста вільно сповідувати свою віру. Натомість, «хресна хода атеїстів» торкнеться релігійних переконань багатьох мешканців.

 

Мануель Кобо вважає, що уряд Мадрида ніколи не пішов би на схвалення такої «химерної» ініціативи. Окрім цього, блюзнірська атеїстична хода у Страсний четвер могла би викликати громадські заворушення.

 

Атеїсти Мадрида попередили про проведення блюзнірської «хресної ходи» в кінці березня. Організація «Войовничі атеїсти» і «Мадридська асоціація атеїстів і вільнодумних осіб» вирішили «покарати» католиків у Страсний четвер і провести в місті антихристиянські акції. Організатори попередили, що «хода» включатиме «виставу страстей», яка міститиме образливі лозунги.

 

Анна Ковальова

Джерело: www.laityugcc.org.ua