//

У Мадриді відкриється міжнародна виставка сучасного релігійного мистецтва

У Мадриді до Всесвітнього Дня Молоді вперше зберуться представники сучасного релігійного мистецтва з п'яти континентів, повідомляє сайт ВДМ. Виставка творів сучасного релігійного мистецтва під назвою «Мистецтво + Віра» («Art + Fe») представить 36 робіт. Експозиція покликана показати, що мистецтво є мостом, який веде до віри.

 

Куратор виставки, яка проходитиме з 9 по 26 серпня у Фонді Хосе Понса, Марія Тарруелья пояснила, що експозиція містить твори мистецтва різних стилів, від концептуального до класичного. Марія Тарруелья також відзначила, що ця виставка стане першою в Європі міжнародною виставкою сучасних художників-християн.

 

Серед представлених на виставці робіт - «Agnus Dei» голландського художника Вільяма Ційльстра (William Zijlstra): у цій роботі ягня, принесене в жертву на вівтар сучасності, зроблений з газет з новинами.

 

Інші роботи розповідають про близькість людині божественної реальності: Алехандро Кастельон Манас використовував три пляшки кока-коли, розфарбованих в жовтий, чорний і червоний кольори, які, за задумом художника, символізують іспанських святих Терезу Авільську, Івана від Хреста і Святого Себастьяна. Відповідно до ідеї художника, всі ми схожі, як ці пляшки, але не можна забувати і про те, що навіть зовні ми виглядаємо по-різному, залежно від того, як живе наша душа.

 

Робота філіппінського художника, отця-єзуїта Джейсона Ді (Jason Dy), складається із скляних пляшок із спогадами про померлих рідних і близьких. Відвідувачі цієї виставки, можливо, побажають «заповнити» пляшки спогадами про своїх рідних.

 

Виставка «Мистецтво + Віра» є одним з 300 заходів, задуманих як частина культурної програми Всесвітнього Дня Молоді. Зокрема, вона стане однією з трьох основних художніх виставок, разом з «Образами Христа» в музеї Прадо і «Зустрічами» в мадридському музеї Тіссена-Борнеміси.

 

В організації виставки бере участь Музей національного католицького мистецтва у Вашингтоні. Після свята в Мадриді експозицію перемістять до Вашингтона.

 

Джерело: Седмица.Ru