//

У Люрді й надалі відбуваються чудесні зцілення

 


Міжнародна комісія лікарів у Люрді визнала "незвичайними" два зцілення, які сталися у французькій національній Марійській святині. Після ретельного дослідження лікарі прийшли до висновку, що зцілення двох жінок відбулися несподівано і пов'язані з перебуванням хворих у цьому місці, – зазначає комісія в опублікованій 7 грудня доповіді.


 


Один із випадків зцілення стосується жінки 1946 року народження, котра з 1982 року пеережила низку серйозних операцій. Лікарі марно намагалися усунути причини критично високого кров'яного тиску. Лише після паломництва до Люрду у 1989 році хвора відчула раптове покращення самопочуття і зникнення болю. Переважна більшість лікарів комісії визнали, що цей випадок пов'язаний із санктуарієм, а зцілення  – таким, що не має пояснень з медичної точки зору.


 


Другий випадок стосується монахині, що народилася у 1934 році. З 1962 року вона відчувала гострий біль, що спричинив параліч лівої ноги. Тривале лікування, у тому числі операція на хребті, не принесли результатів. У 1965 році монахиня на ношах взяла участь у паломництві до Люрду, і там пережила раптове зцілення. У цьому випадку також комісія лікарів,  після проведення нових обстежень, визнала, що оздоровлення неможливо пояснити, і визначила його як чудо.


 


З 2006 року спеціальна медична комісія розглядає інформацію про зцілення трьома етапами. На першому етапі, опираючись на історію хвороби, визначає, чи зцілення сталося несподівано. Другим кроком є з'ясування, чи зцілення було "підтверджене". "Незвичайний характер" зцілення – як у згаданих випадках – визначається тільки на третьому етапі.


 


У лютому 1858 року в Люрді – крихітному селі у французьких Піренеях – Богородиця вперше з'явилася 14-річній пастушці Бернадетт Субіру. Відтоді там відбулося близько 30 тисяч чудесних зцілень, з яких 6 000 є документально підтверджені, а 2 000 було визнано "непоясненими з медичного погляду". Церква, зі свого боку, визнала 67 із них як чуда, останнє з яких сталося у 2005 році. Думка лікарів, що зцілення з наукової точки зору неможливо пояснити, не означає, що церковні інстанції визнають це чудом.


 


За матеріалами wiara.pl