//

У Львові здійснили міжконфесійне Йорданське Водосвяття

19 січня у Львові на пл. Ринок відбулося загальноміське Йорданське Водосвяття за участі єпископів та священників різних християнських конфесій.


До Водосвяття отців запросив міський голова Львова Андрій Садовий: «Львів є під опікою св. Юрія, який кожного дня перемагає зло, перемагає добром. Сьогодні за нашою доброю традицією посвячуємо воду, щоб добра було більше, щоб цілий рік до наступного Йордану наші домівки були під опікою Господа нашого Ісуса Христа».
Вів Богослужіння отець Тадеус, настоятель Вірменського кафедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці у Львові. Після Водосвяття от. Тадеус звернувся до громади: «.Мені здається, Він є тут з нами. У посвяченні води була спільна молитва і єдність християнська. Мені здається, це – найкращий приклад пізнання християнства. Я хочу привітати шановну громаду, і побажати, щоб той приклад, який дав нам Господь, бо він дав нам надію, сім’я, яке ми отримуємо в час хрещення, проросло. Від нас залежить, чи це сім’я дасть плід, чи не дасть. Якщо більше думати про страви, які приготовлені на вечерю, то не дасть, якщо ж думати, чи ми гідні сьогодні, чи зробили щось таке, що приємно для Господа, то дасть. Бо все, що приємне для Господа, набагато приємніше і для нас. Господь нічого не хоче для себе. Якщо він щось і вимагає від нас, то це, щоб ми більше дбали про свою душу, ніж про своє тіло і різні страви. Я хочу побажати всім сьогодні зміцніти у вірі християнській, і зрозуміти для чого усе це відбувається. Христос Хрещається!».


Владика Венедикт (Алексійчук), єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ звернувся до львів’ян: «Від початку січня усі ми сповнюємося радістю різдвяних свят: Різдва, радістю Свята обрізання Господнього, а сьогодні і радістю Йордану, може, до кінця не усвідомлюючи, не розуміючи тої радості і її причини. Час святкувань – не лише час ходити в гості один до одних, мати більше часу для відпочинку, а час задуматися, застановитися, усвідомити, чому є ця радість. Чому ці свята різдвяні, йорданські нас так сповнюють тією радістю? Чому ми так завжди очікуємо цих свят? Що сталося тоді у Вифлеємі, Йордані, що стосується до нас? Ця радість полягає в тому, що Господь народився як людина і прийшов задля нас. Але не лише задля нас у загалі, а задля кожного з нас. Бог народився, бо йому цінна і важлива кожна людина. Бог входить у води Йордану, туди, де перед тим Іоанн хрестив людей від гріхів, і своєю присутністю ці води освячує. Прихід Ісуса Христа у світ змінив історію людства. Людство – це кожен з нас.


Зичу, щоб ці свята, як і кожна мить нашого життя, були великою радістю того, що Христос є наш Бог, великою радістю того, що ми можемо нашу віру визнавати, можемо нашою вірою ділитися, що можемо разом святкувати. Божих ласк, божого благословення в цій божественній радості для кожного з вас зичу в цей день! Христос Хрещається!».


Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк привітав громаду: «З великою увагою і повагою до наших християнських традицій багатоконфесійна львівська громада святкує Різдво і Йордан. У ці дні бажаю великої віри і надії, здоров’я, добра, щастя нашій країні, нашому краю і Львову. Христос Хрещається!».

 

Джерело: zaxid.net