//

У Львові вперше проведуть Хресну дорогу для осіб, які не чують

Спільнота осіб, які не чують або слабо чують, "Слідами Ісуса" запрошує 27 квітня 2013 року долучитися до молитви Хресної дороги, що відбудеться в гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла (Львів) у музичному супроводі Академічного камерного оркестру “Віртуози Львова” під керівництвом  Мирона Юсиповича. Молитва розпочнеться о 19.00.

 

Розповідаючи про цю спільноту, що діє при храмі Святого архистратига Михаїла, о. Любомир Мостовий, духівник спільноти, зазначив, що вона була створена 2005 року з ініціативи п. Богдана Закалика. Тоді вона налічувала всього кілька осіб, тепер же її відвідують близько півсотні людей. «Відтоді з благословення отця-настоятеля отців студитів для цих осіб здійснювали сурдопереклад деяких частин Святої Літургії (тоді це робила с. Анна, студитка)», - продовжує священик. А 2011 року з благословення владики Ігоря (Возьняка), Архиєпископа і Митрополита Львівського, для цієї спільноти було призначено духівника, о. Любомира. Тоді ж було прийнято рішення зробити окрему Літургію із сурдоперекладом. І вже тепер у храмі Святого архистратига Михаїла такі Літургії із сурдоперекладом і катехизація для глухих і людей, які погано чують, проводяться щотижня.

 

«Люди, які не чують, по-особливому передають те, чого не можуть передати здорові. Відколи я з ними працюю, почав по-іншому сприймати певні речі. Я дякую Богові за таку можливість»,- прокоментував о. Любомир.

 

Додамо, що кожної неділі і свята члени спільноти беруть участь у Службі Божій із перекладом мовою жестів. Люди з вадами слуху мають нагоду поглиблювати своє духовне життя, глибше пізнавати Бога, служити і по-християнськи допомагати одне одному на дорозі до спасіння. Після Літургії відбуваються духовні зустрічі та навчання, щоб краще пізнавати Боже Слово. Члени спільноти мають можливість у будь-яку хвилину звернутися до священика в духовних потребах, зокрема можуть висповідатися (сповідь відбувається в першу п'ятницю кожного місяця, початок о 16.30). Вірян готують до таїнств Хрещення, Подружжя та ін. Окрім того, можна взяти участь у паломництві до святих місць і у відпочинкових поїздках в Карпати.

Департамент інформації УГКЦ