//

У Львові відзначили День пам'яті абортованих дітей

Ця заповнена світлом і тінню картина повинна нам повністю розкрити очі на те, що стоїмо перед надлюдським драматичним змаганням між злом і добром, між смертю і життям, між «культурою смерти» і «культурою життя». Ми є не тільки свідками; нас неминуче втягає в цю боротьбу: всі ми в ній учасники і через це не можемо ухилитися від обов'язку беззастережно стати на боці життя (З Енцикліки бл. Йоана Павла ІІ Evangelium Vitae)

 

В другу суботу Великого посту, 10 березня 2012 у Львові відбулися заходи, присвячені Дню пам'яті абортованих дітей. Організаторами виступили ЛОГО Товариство «Рух за життя» спільно з Святоюрською молоддю.

 

Місцем  події  став Архикатедральний Собор Святого Юра, де о 10 ранку молились Хресну Дорогу ненародженої дитини. Очолив її о. Тарас Фітьо. Опісля відбулась конференція, в якій брали участь усі бажаючі, серед яких вчителі, лікарі, студенти, соціальні працівники.

 

Першим виступив п. Петро Гусак, керівник громадської організації «Рух за життя», наголосивши на сумній статистиці вбивства ненароджених у роки незалежності нашої держави, узаконенні цього процесу.

 

Продовжив розмову лікар-психіатр Зіновій Онишко, який докладно описав виникнення, перебіг, симптоми постабортного синдрому, а також його згубний вплив не лише на матір, батька а й суспільства загалом.

 

Пані Наталя Назар ознайомила присутніх з життям святої Жанни Беретти Молли – «італійської жінки, лікаря, матері, яка подарувала життя своїй дитині ціною власного, залишившись вірною Богові у материнському покликанні». А також запропонувала долучатись до молитви за ненароджених.

 

Далі відбулись перегляди коротких фільмів про неймовірні таємниці життя як Божого задуму, свідчення молодих людей, «народжених під час аборту».

 

Коротка довідка:
У період Великого посту Церква закликає молитись за дітей, убитих у лоні матері. Згідно з постановою 46-ї сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ від 14 вересня 2009 р., друга субота у Великому пості є Днем пам'яті про абортованих немовлят. Відзначення цієї дати затверджене у «Програмі протидії абортам в Україні», яку ухвалили на Синоді.

 

Катерина Катращук, dyvensvit.org

На фото: п. Петро Гусак, керівник громадської організації «Рух за життя


Джерело: www.ugcc.lviv.ua