//

У Львові відсвяткували 20-ліття повернення францисканців на Україну (фото)

Вже традиційно у костелі св. Антонія на Личакові 13 червня Львів святкує урочистість св. Антонія Падуанського, яка цього року була особливою, тому що водночас відзначалась двадцята річниця повернення францисканців (чину Братів Меньших Конвентуальних) в Україну до Львова. 1991 року єпископ Рафаїл Керницький OFM Conv, котрий залишився у радянські часи в Україні і працював у Львівській катедрі, запросив своїх співбратів повернутися до санктуарію св. Антонія Падуанського у Львові, звідки францисканська харизма розповсюдилася по Україні.


Сьогодні брати меньші конвентуальні працюють в Більшівцях на Івано-Франківщині, в Борисполі Київської області, Кременчуку на Полтавщині і Мацьківцях біля Хмельницького. Є серед братів покликання з України, котрі вже служать священниками.


Урочистість зібрала чимало львів'ян та гостей з інших регіонів України. Святу Мессу очолив архієпископ Львівський Мечислав Мокшицький, проповідь виголосив делегат францисканців в Україні о. Єдуард Кава OFM Conv. Приїхали також вікарій провінції францисканців з Кракова отець Павло Дибка OFM Conv та брати, котрі протягом 20 років душпастирювали у санктуарії святого Антонія.


Традиційно після Меси відбулося посвячення лілій і хліба святого Антонія, а на завершення - молебен до святого і процесія вулицями Львова навколо монастирсько-костельного комплексу францисканців.

Джерело: www.rkc.kh.ua