//

У Львові відкриється виставка унікальних ікон „Святий Льон”

10 травня у Львівському палаці мистецтв відкриється виставка ікон з льону у техніці макраме-колажу «Святий Льон» Володимира Денщикова. На виставці, що триватиме 10-15 травня митець представить близько 20 найновіших робіт.

 

Про це ZAXID.NET повідомила прес-секретар Львівського палацу мистецтв Ольга Швед.

 

Володимир Денщиков - Народний артист України, режисер, художник-постановник, артист Кримського академічного російського драматичного театру імені М. Горького. Більше 30 років він займається макраме. Починав з кольє, кулонів, сумочок. Сьогодні в його творчому доробку виконані на найвищому художньому рівні об'ємні іконні ризи і картини. Для створення ікон Володимир Анатолійович використовує унікальну авторську техніку макраме-колаж, що не має аналогів у світі. Лики і руки святих прописуються, а ризи і оклади виконуються з нетипового для цього мистецтва матеріалу – лляної нитки, товщиною 0,5-2 мм. Кожна з робіт майстра налічує мільйони вузликів, зав'язаних вручну, без застосування технічних засобів.


Всі роботи існують в єдиному екземплярі: жоден з творів не повторюється завдяки використанню в них кількох видів рукотворної тканини, техніка виготовлення якої запатентована автором.

Джерело: ZAXID.NET