//

У Львові відбувається формаційний вишкіл Пенітенціарного душпастирства УГКЦ

6 – 8 червня 2011року у Реколекційному центрі Львівської Архиєпрахії проходить збір капеланів Пенітенціарного душпастирства усіх єпархій Української Греко-Католицької Церкви. На зборі також присутні катехити та волонтери цього особливого і дуже цінного служіння Церкви. Мета цієї зустрічі – вишкіл тюремних священиків. Наголос на цьому навчанні, що має назву «Душпастирська практика в’язничного служіння», поставлено на застосуванні канонічного права, обміні досвідом морального богослов’я, психолого-педагогічних знань у пастирських ситуаціях. Перший день навчання став нагодою до представлення здобутків та досвіду служіння кожним капеланом зокрема.

 

7 травня преосвященніший владика Михаїл (Колтун), єпископ Сокальсько-Жовквівський, керівник Департаменту УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, під час Божественної Літургії зробив богословське впровадження для капеланів. «Ми успадкували наслідки тої ідеології, яка працювала на свою славу, і вичерпувала з людей усі ресурси. Але це слави не принесло. У тій системі покарання за злочин та помста домінували, - сказав владика, - Наслідки тої ідеології впливають на нас понині. Справедливість, в якійсь мірі, існує, а в якійсь ні. Але десь загубилося прощення і покаяння. Значення тюремного душпастирства полягає у підтриманні людини і великій духовній потребі. »

 

Владика Михаїл поблагословив капеланів та побажав їм отримати натхнення, щоб невтомно являти людям лице Милосердного Бога.

 

Керівник Відділу УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України ієрей Костянтин Пантелей