//

У Львові відбулось екуменічне освячення йорданської води

На площі Ринок у Львові біля міської шопки єпископи та священики різних конфесій освятили йорданську воду. Вперше Богослужіння очолив єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ Венедикт Алексійчук.

 

На йорданське богослужіння прийшла понад тисяча львів’ян, які відтак змогли набрати собі воду для освячення своїх домівок.

 

"Спільна молитва є дуже важливою, бо гріх людський розділив церкву, а Христос молився щоб церква була єдина. І якщо ми в тих чи інших обставинах збираємось і проводимо молитву, то ми повертаємось до тої первісної єдності, яка існувала в церкві і напевно, якщо запитати вірних будь-якої церкви, то всі прагнуть до тої єдності. Звичайно, наша людська гордість, інші гріхи впливають на те, що церква є розділена, але такі спільні зустрічі, молитви є усвідомленням того, що ми можемо разом предстояти перед Богом", - зазначив владика Венедикт (Алексійчук).

"Львів – твердиня традицій. Ми сьогодні разом воєдино святкуємо Водохрестя. Маємо можливість доторкнутись до дива, відчути Божу ласку та благодать через освячену воду. Сьогодні нам це дуже потрібно – громаді міста Львова, всьому українському народу. Сьогодні наше місто має особливу місію. Львів вкотре в своїй історії виконує роль твердині українських національних та духовних цінностей. І кожен з нас своїми діями, думками служить цій місії", - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

 

Окрім цього, на літургії були присутні представники від Православної церкви Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви, Вірменської апостольської та Римо-католицької церков.

 

Джерело: www.zaxid.net