//

У Львові відбудеться спільна поминальна молитва в День Пам’яті 8 травня

У вівторок, 8 травня у всіх країнах Європи відзначають День пам᾽яті жертв Другої світової війни. Цього дня Комісія УГКЦ «Справедливість і Мир» з благословення Блаженнішого Патріарха Святослава (Шевчука) спільно з Громадською організацією «Українська Молодь Христові» та Центром Військового Капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ організовують Акцію пам᾽яті з метою пошанування загиблих та примирення людей, поколінь і народів.

 

У рамках Акції 5 травня 2012 року представниками молодіжної громадської організації «Українська Молодь Христові» було здійснено упорядкування поховань жертв Другої Світової війни на Янівськомі цвинтарі Львова.

 

8 травня 2012 року о 10:00 на Янівському цвинтарі у Львові також відбудеться міжрелігійна молитва. В рамках акції відбуваються презентації фільму про події Другої світової війни «Три історії Галичини» у різних містах України: Львів, Житомир, Тернопіль, Івано-Франківськ, Чортків. Також відбудеться Круглий стіл на тему «Моделі примирення та способи відношення до минулого» в Інформаційному Агенстві УНІАН у м. Київ за участю провідних українських фахівців тематики Другої світової війни.   

 

Метою Акції є спільним молитовним зверненням до Бога вшанувати болісну історію воєнних лихоліть, щоб перенести головний акцент події з «перемоги» на «пам᾽ять», та зняти напругу, яка штучно нагнітається у ці дні в нашому суспільстві.

 

Маємо намір молитвою за їхню пам᾽ять вшанувати жертви, благословити майбутнє та випросити Божої ласки про захист та захорону від жахіття війни.

 

Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир
Джерело: www.ugcc.lviv.ua